Engellilerin Noter İşlemlerinde korunmalarını sağlayan düzenleme var mı?
RaporlaLütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.
Çok önemli bir konu olduğu için kanun maddeleri varsa yazabilir misiniz?
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Engellihaklari.com.tr Sitesi, engelli hakları ile ilgili her başlıkta farkındalık, sürdürülebilirlik savunuculuk, lobicilik ve arabuluculuk platformudur. Sitemize üye olarak aramıza katılarsanız soru sorabilir, cevapları okuyabilir, sorulara cevap vererek destek vererek hak temelli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve adil eşitlikçi bir dünya için yanımızda olmuş olursunuz. Engellihaklari.com.tr Sitesi, Türkiye’nin ilk engelliler haber sitesi yasadikca.com ve engelli istihdamı ve engelliler kariyer ve insan kaynakları sitesi engelsizkariyer.com tarafından desteklenmektedir.
Cevaplar ( 3 )
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
5378 Sayılı Özürlüler Kanunu’nun 23 ve 24’üncü maddeleri buna ilişkin düzenlemeyi içerir.
Madde 23.- 18.1.1972 tarihli ve 1512 sayılı Noterlik Kanununun 73 üncü maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
İlgilinin işitme, konuşma veya görme özürlü olması:
Madde 73.- Noter, ilgilinin işitme, konuşma veya görme özürlü olduğunu anlarsa, işlemler özürlünün isteğine bağlı olmak üzere iki tanık huzurunda yapılır. İlgilinin işitme veya konuşma özürlü olması ve yazı ile anlaşma imkânının da bulunmaması hâlinde, iki tanık ve yeminli tercüman bulundurulur.
Madde 24.- 1512 sayılı Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Bir noterlik işleminde imza atılmış veya imza yerine geçen el işareti yapılmış olmasına rağmen, ilgilisi ister veya adına işlem yapılan ve imza atabilen görme özürlüler hariç olmak üzere noter, işlemin niteliği, imzayı atan veya el işaretini yapan şahsın durumu ve kimliği bakımından gerekli görürse, yukarıdaki fıkradaki usûl dairesinde ilgili, tanık, tercüman veya bilirkişinin parmağı da bastırılır. Mühür kullanılması hâlinde parmağın da bastırılması zorunludur.
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
halit üçok özülu yüzde 45 olup özürlü ossy kura cekiminde halen bir sonuc alamadık nasıl bilgiye ulaşamadık bütün belcelerimis verilmiştir arkadaşladan halen sonuc alamadık özürlülerin bece hakımıs kalmadı devletimısden ve başbakanımısdan rica ediyorusözürlü olup hakımıs kalmadımı nasıl ev gecındirdıyimısı allah bilir evliyim 3cocuk babasıyım ve kiracıyım hic biryerden gelirim yok adeletınıse sıgınıyorum sevgi saygı sunuyorm.
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
sayın kıymetli arkadaşlarım halit üçok özürlünün anlamı nedir yani kamu kurada cekim devlet dayresıne giremedik özürlü olmamısa gerek duymadıla yaşimıs ilerledikcehiç bir yere giremeyis özürlü olmamısa genel anlamı nedir yatalakmı yüzde45 olup sağ el iki parmak olmaması askerlik yapamadı rapor verildi şimdiyse yaşimıs ilerliyor nre gitmse herşey paraya dayanıyor ne yapabilirim devletime güvendim oda olmadı hic bir yerde gelirim yok evliyım üc cocğum var ikisı okula gidiyor cocuklarıma harçlık veremıyorum kiracıyım kıramı ödyemıyorum ne yapacağımı bılmıyorum genel anlamı yatalakmı ayaktayım devletin vereceyi işte temıslik olsa yapa bilirim yokluk perişan eti bisi halit üçok bahriye üçok benim birşeyim deyil soy ism biribirini tutuyor hepsı o kamu kura cekimı genel deyilis bir işler dündüyünü biliyorus özürlü hakımıs olduğunuda biliyorus orta pedi olarak yüzde 45 sağ el sağ güz nurmal başbakanıma sevgi sayğı sunarım.