Şükrü Sürmen Kimdir?
RaporlaLütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.
Şükrü Sürmen Kimdir?
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Engellihaklari.com.tr Sitesi, engelli hakları ile ilgili her başlıkta farkındalık, sürdürülebilirlik savunuculuk, lobicilik ve arabuluculuk platformudur. Sitemize üye olarak aramıza katılarsanız soru sorabilir, cevapları okuyabilir, sorulara cevap vererek destek vererek hak temelli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve adil eşitlikçi bir dünya için yanımızda olmuş olursunuz. Engellihaklari.com.tr Sitesi, Türkiye’nin ilk engelliler haber sitesi yasadikca.com ve engelli istihdamı ve engelliler kariyer ve insan kaynakları sitesi engelsizkariyer.com tarafından desteklenmektedir.
Cevaplar ( 2 )
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Sükrü Sürmen
Trabzon’da doğan Sürmen, 19 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalarak, hayatını tekerlikli sandalyede devam ettirmeye başladı. Kazada anne ve babasını da kaybeden ve eğitimine 5 yıl ara veren Sürmen, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümündeki eğitimini tamamladı.
Uzun yıllar Karayolları İdaresi’nde kontrol mimarı olarak görev yapan Sürmen, İTÜ’de teknik mimar olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. İTÜ’de ”Özürlü ve Yaşlılar İçin Çevre Tasarımı” dersleri veren Sürmen, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özürlüler ile ilgili projelerinde danışman olarak da görev yaptı.
TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi de olan Sürmen, yaşlılarla ilgili mimari düzenlemeler, hastaneler, yaşlı yurtları ve rehabilitasyon merkezleri üzerine araştırmalar da yapmıştı
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Sükrü war mein Freund. Er lst leider im Mai 2011 verstorben. Er engagierte sich viele Jahre lang für Menschen mit Behinderung in der Türkei. Ich habe ihn mehrfach nach Berlin eingeladen. Er hat in Berlin sein Wissen durch Gespräche mit Menschen mit Behinderung und Einblicke in Rehabilitationszentren sowie an der Technischen Universität immer wieder aktualisiert.
Ich habe ihn mit meiner Frau einige male auch in seiner Wohnung in Ortaköy besucht. Er war immer hilfsbereit.