Gören Göz cihazı hangi özelliklere sahip? Ayrıca görme engellilere sağladığı avantajlar neler?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Bilgi alabilir miyim?

Cevaplar ( 2 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Gören göz cihazının özellikleri saymakla bitmiyor. Görme engellilerin karanlık dünyasına ışık olacak olan bu cihazın özellikleri şöyle; cep telefonu özelliğinin yanı sıra internete giriyor ve kitap okuyor, hatta şehrin haritasını sesli olarak söylüyor.

    Gören göz cihazı sayesinde sesli komutlar yardımıyla yürüyerek, otobüsle veya metroyla istedikleri yere gidebilecek. Özellikle navigasyon özelliği sayesinde istedikleri adrese kolayca ulaşabilecekler.

    En önemli özellikleri bunlar…

  2. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Gören göz cihazında, genel cep telefonu özelliklerinin yanı sıra internet, bluetooth bulunuyor. Sesli komutla çalışan cihaz, navigasyon özelliğiyle görme engelliyi ulaşmak istediği yere götürüyor.

    Görme engelliler, bulundukları konumu yakınlarına mesaj olarak da bildirebiliyor. Bluetooth teknolojisini kullanarak görme engelli vatandaşlar birbirleriyle rahatça iletişim kurabiliyor. Cihazda radyo dinlenebiliyor, saat ve tarih sesli öğrenilebiliyor. Cihaz, pil azaldığında sesli olarak uyarıda bulunuyor. Bastonla birlikte kullanılan cihaz olan gören göz cihazı, pilot uygulama olarak İstanbul’da 3 bin, Ankara’da 2 bin adet dağıtılacak.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.