Engellilerin aldığı hangi rapor (Vergi indirimi için alınan ve kırpılarak düşük oranda ki mi yada daha önce ki %40 üzerindekiler mi) geçerli?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

2010 yılında vergi indirimi için maliye kanalı ile heyet raporu aldım oran%56 sürekli. Fakat vergi indirimi 1 senelik 2014 de kişisel müracaat ile engelli oranının tespiti için tekrar heyete girdim %28 sürekli oran vermişler. Şimdi hangi rapor geçerli?

Cevaplar ( 4 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Vergi indiriminden aldığınız rapor vergi indirimi başvurularınız süresinde vergi muafiyeti için düşük olduğu için geçersiz. Ancak önceki aldığınız rapor 2008 yılından sonraki ise halen geçerlidir. Çünkü bu size verilen sağlık kurulu raporu bir hak ve sadece vergi muafiyetinde maliye ne yazık ki devlet hastanelerinin verdiği raporları kırpıyor. Bu konuda da halen bir çok dava süreci devam etmektedir.

    • Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

      Raporla
      İptal

      özürlülerin sürekli raporu kaç yıl geçerlidir 2000 tarıhınde alınmıstır ?

      • Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

        Raporla
        İptal

        2008 yılından önce alan raporlar ICF uyumluluğunu nedeniyle geçerliliğini korumuyor. 2008 yılı ve sonraki yıllar geçerliliğini koruyor. Ancak bu raporlar kişiden kişiye ve engel durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin bir kas hastasının 2008’de aldığı rapor %40 diyelim ancak 4 yıl sonra engel durumu daha da artış göstereceğinden oranda ortar. Bazılarında ise bu tam tersi olabiliyor ve yeniden rapor istenmesi mümkün.

    0
    2014-07-31T18:47:47+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    peroneal sinir yaralanması servikal diskopati ile yüzde 41 engel raporum var.hangi haklara sahip olduğumu meak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.