Dialogue in the Dark nedir?
RaporlaLütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.
Detaylı bilgi alabilir miyiz?
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Engellihaklari.com.tr Sitesi, engelli hakları ile ilgili her başlıkta farkındalık, sürdürülebilirlik savunuculuk, lobicilik ve arabuluculuk platformudur. Sitemize üye olarak aramıza katılarsanız soru sorabilir, cevapları okuyabilir, sorulara cevap vererek destek vererek hak temelli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve adil eşitlikçi bir dünya için yanımızda olmuş olursunuz. Engellihaklari.com.tr Sitesi, Türkiye’nin ilk engelliler haber sitesi yasadikca.com ve engelli istihdamı ve engelliler kariyer ve insan kaynakları sitesi engelsizkariyer.com tarafından desteklenmektedir.
Cevap ( 1 )
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Dialogue in the Dark projesinin fikir babası Alman Andreas Heinecke, Almanya’da bir radyo istasyonunda çalışırken, patronu bir görme engelli gazeteciye eğitim vermesini ister. Ama o nasıl davranacağını, neleri yapıp neleri yapmayacağını bile bilmiyordur. Bir şeyler yapmaya karar verir ve 1988 yılında küçük bir garajda iki görme engelliyle birlikte projeye başlarlar. Kısa sürede milyonlarca ziyaretçiye ulaşan sergi 15 ülkede kalıcı hale gelir ve ‘Diyalog Müzesi’ne dönüşür. İş dünyasına yönelik workshoplar düzenlediklerini dile getiren Heinecke, “Türkiye’den Dilek Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı bunlara katıldı.” diyor.