Emeklilik için maliyeden vergi muafiyeti başvurusunda ret cevabı alan engelliler emekli olabilmeleri için hangi yolu izlemeli?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Bu konuda deneyim, yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz?

Cevaplar ( 3 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Öncelikle ret cevabı elinize geçer geçmez 30 gün içinde itiraz yazınızı dorğudan kuruma yapmalısınız.

    İtirazınıza gelecek cevabı çok iyi takip etmeniz gerekmektedir. İtiraz sürecini avukatınızla yapmanızda yarar var, zamanı doğru yönetmek ve süreyi aştığınızda dava açma hakkınızı farkında olmadan kaybetmemeniz için.

    Avukatınızla ilgili mahkemeye dava açarak süreci lehinize çevirebilirsiniz.

    Avukatınız benzeri davalar konusunda deneyimi yoksa mutlaka emsal davaları inceleyebilir ve engelli hakları komisyonundan da yardım alabilirsiniz.

    Burda unutmamanız gereken en önemli konuyu tekrar ediyorum. Ret yazısının üzerinden 30 gün geçmeden grişimde bulunmanız ve gelecek cevaba karşılıkta aynı şekilde süreci zaman aşımına uğratmadan yönetmeniz. Aksi halde hakkınızı kaybederek engelli olmayan kişiler statüsünde emekliliğinizi beklemek zorunda kalabilirsiniz.

    0
    2014-01-06T23:48:31+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    18 yildir psikiyatrik tedavi goruyorum,manikdepresif bir hastayim.GATA’da heyete girdim ve muafiyet verdiler.Suan calismaktayim her ay dr.kontrolune gitmekte ve duzenli ilac kullanmaktayim.Bu hastalikla omur boyu yasamak zorundayim.Engelli hastaliklar icerisinde gecmektedir.Tedavi gorupte calisamayanlar %75,tedavi gorupte calisabilenlere %45 oran veriyorlar.
    Ayrica uyku apnesi var ve uyku testine girip 6 milibar duzeyinde cibap cihazi verCalisirken agir kaldirma sonucunda cekilen mr da 1 adet fitik tespit edildi.
    Ben bu butun hastaliklarin raporlariyla vergi indiriminden faydalanmak icin basvuruda bulundum.Heyete girdim ve resmi olmayan sonucu ogrendim,heyet %0 vermis.Bunun sebebi ne olabilir,cunku butun hastaliklarima ait raporlarim ve tedavi gormekte oldugum hastaliklarim icin kendi doktorlarimdan belgeli raporlarimi da ibraz ettim.Boyle bir sonucun verilmesinin sebebi ne olabilr ve neler tavsiye edersiniz.

  2. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    merhaba ,

    benim sorum şu raporum %52 özel bır şirkette calışıyorum vergı ındırımı ıcın henuz bırsey yapmadım ancak yapacagım bunu yanında babamın tıcarı taksısı var bu aracı ustume kaydettırırsem hem calıstıgım yerden hemde taksının vergılerın den muaf olurmuyum ?? tesekkur ederım.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.