Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in tv dizilerinde başlattığı sosyal sorumluluk içeriklerinin işlenmesi girişimi için düşünceleriniz neler?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Aile Bakanı Fatma Şahin’in öncülüğünde senarist, yönetmen ve yapımcılarla düzenli toplantılar gerçekleştirilirken, her kesimin kaçırmadan takip ettiği TV dizilerinde kin, nefret içerikli söylemler yerine sosyal içerikli mesajların işlenmesi istendi. Yapımlarda Alo 183 şiddet hattı, eşi vefat eden kadınlara yardım, engelliler gibi duyarlılık çalışmalarının işlenmesine yönelik ortak çalışma başlatıldı.  Lütfen bu çalışma ile ilgili öneri ve düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Cevap ( 1 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Gerçekten çok güzel bir girişim tebrik ediyorum. Ancak tv dizi senaristleri ve yönetmenlerin işleyecekleri sosyal sorumluluk projelerini seçerken mutlaka danışmanlık desteği almaları gerekmektedir. Aksi durumda toplumda kalıcı yanlış hasarlarda bırakabilirler.

    Tv dizilerinde işlenen engellilik vurgusu ya da farkındalığında şuana kadar mükemmel mükemmel diyebileceğimiz bir örnekle henüz karşılaşmadım.

    Ayrıca her dizinin konseptine göre işlenecek projelerde özenle senaryoya uygunluğuna göre seçilmeli. Aksi durumda hiçte hoş olmayacak görüntüler ya da anlatımlar çıkacaktır ortaya…

    Güzel bir örnek vermek istersem Kurtlar Vadisi Pusu engellilik konusunda senaryoya göre işlenme tarzı, oyuncular, diyaloglar gerçekten bir çok dizinin beğense de beğenmese de örnek alması gereken çok sayıda güzel görüntülere sahip.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.