Mavi kapak toplama kampanyasını doğru buluyor musunuz?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Mavi kapak toplama kampanyasını doğru buluyor musunuz?

Cevap ( 1 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Kesinlikle doğru bulmuyorum. Toplumun merhamet duyguları sömürülüyor ve devlet aciz duruma düşürülüyor. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir kişi engelli derneklerine, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na, Kızılay’a başvuru yaptığında sandalye ihtiyaç sahibize ücretsiz veriyor.

    Aynı durum yıllar önce 1995-1996 yıllarında kutu kola kapağı ve sigara jilatini adı altında da veriliyor denmeişti ancak o dönem toplum kandırılmış ve konunun muhatabı dahi olmayınca Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rıfat Ababay tarafından bir kampanya yapılarak tüm kapak ve sigara jilatini biriktererek sandalye almak için bekleyenlere ve ihtiyaç sahiplerine yüzlerce sandalye dağıtarak engellilerin imdadına koşmuştu.

    Eğer gerçekten çok duyarlıysanız kapak yerine aranızda para toplayarak yine ihtiyaç sahiplerina sandalye ya da farklı ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Birilerinin bu işten ciddi rant elde ettiğini, toplumun duygularının istismar edilerek çöplerden mavi kapak toplama gibi hoş olmayan durumun artık sona ermesi gerekmektedir.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.