Sağlık Kurulu Raporu Almak Engellilere Ücretli mi? Yoksa Ücretsiz mi?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Bu konudaki kargaşanın ortadan kalkması için eğer varsa yönetmeliği paylaşabilir misiniz?

Cevaplar ( 2 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Bence keyfi yapıyorlar bunu. Çünkü geçtiğimiz günlerde bir tıp fakültesine gittim muayene olmak için. Tüm denemelerime rağmen sıra alamayınca bende soluğu poliklinikde aldım. Görevliye muayene olmak istediğimi ve Sağlık Bakanlığı genelgesine göre muayene de önceliğim olduğunu belirttim. Görevli yok öyle bişey var mı asılı mı? nerde? Dedi. Derdimi anlatamadım. Rapor işide aynı genelge olsa da olmasa da yer yemez olayı… işlerine geldiği gibi. Çalışanları eğitmek gerek. Birde dava açıp emsal teşkBence keyfi yapıyorlar bunu. Çünkü geçtiğimiz günlerde bir tıp fakültesine gittim muayene olmak için. Tüm denemelerime rağmen sıra alamayınca bende soluğu poliklinikde aldım. Görevliye muayene olmak istediğimi ve Sağlık Bakanlığı genelgesine göre muayene de önceliğim olduğunu belirttim. Görevli yok öyle bişey var mı asılı mı? nerde? Dedi. Derdimi anlatamadım. Rapor işide aynı genelge olsa da olmasa da yer yemez olayı… işlerine geldiği gibi. Çalışanları eğitmek gerek. Birde dava açıp emsal teşkil ederse yapamazlar.

    Birileri bunları mahkemeye vermeli!
    Kesinlikle bende bu genelgelerden sonraki tarihlerde rapor almak için gittiğimde benden para aldılar. ayrıca ücretsiz olduğunu söylediğimde ÖTV istisnası ile araç almak için rapor ihtiyacım olduğunu belirttiğimde kesinlikle ücretsiz değil demişti başvuru yaptığım heyet memuru.

    Aşağıda genelgeyi görebilirsiniz.

    T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI

    Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

    ……………………………….VALİLİĞİNE

    (İl Sağlık Müdürlüğü)

    03 / 05 / 2010

    Sayı: B.10.0.TSH.0.14.29.00.05/

    Konu : Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Ücretleri

    03.03.2004 tarih ve 3539 (2004 / 30) sayılı Bakanlığımız genelgesinde; “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik‘te de belirtilen yetkili sağlık kuruluşlarına özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvuran vatandaşların raporlarından bağış veya evrak parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi, muayene, tetkik ve sağlık kurulu raporu işlemleri neticesinde doğan hizmet bedellerinin; 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.” hükmü yer almasına rağmen vatandaşlarımızdan ücret talebi olduğu konusunda Bakanlığımıza bilgi gelmektedir.

    Söz konusu genelge hükümlerine titizlikle uyulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

    Prof. Dr. Nihat TOSUN
    Müsteşar

    DAĞITIM:

    Gereği: 81 İl Valiliğine
    Bilgi İçin: Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na

  2. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Cevabınız onay beklemektedir.
    oğlumn heyet raporu bitti ve evde bakım alıyordum rapor yüzde yetmişti ve yeni çıkattırdım oda yüzde yetmiş ama evde bakım çıkmadı tekrar baş vurmalımıyım ihtiraz hakkımız varmı ihtiraz hakkımız varsa nereye başvurmalıyım saygılarımla cevabınızı bekliyorum

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.