Ötv’den Muaf Otomatik Vitesli Araçlar İçin Yapılan Yeni Düzenleme Nedir?
RaporlaLütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.
Bu konuda Resmi bir yazı var mı?
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Engellihaklari.com.tr Sitesi, engelli hakları ile ilgili her başlıkta farkındalık, sürdürülebilirlik savunuculuk, lobicilik ve arabuluculuk platformudur. Sitemize üye olarak aramıza katılarsanız soru sorabilir, cevapları okuyabilir, sorulara cevap vererek destek vererek hak temelli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve adil eşitlikçi bir dünya için yanımızda olmuş olursunuz. Engellihaklari.com.tr Sitesi, Türkiye’nin ilk engelliler haber sitesi yasadikca.com ve engelli istihdamı ve engelliler kariyer ve insan kaynakları sitesi engelsizkariyer.com tarafından desteklenmektedir.
Cevap ( 1 )
Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik ve ardından çıkartılan Sirküler’le birlikte, malül ve engellilere sağlanan ÖTV istisnasının kapsamı genişletilmiş ve özür derecesi % 90 nı aşanların herhangi bir mekanik ilave veya tadilat yapılması şartı olmaksızın yurt içinden iktisap ettikleri taşıt araçlarından ÖTV tahsil edilmemesi sağlanmıştı. Böylelikle %90 ve üzeri özür derecesine sahip olan bütün özürlüler bu haktan yararlanabilmektedir.
Son olarak, 21 Haziran 2011 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın talimatında sadece sol bacağından (sol ekstremite) özürlü olan vatandaşlarımızın kullandıkları otomatik vitesli araçların da ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekleri ile bu araçların sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılabileceğine ilişkin düzenlemeye gidilmiştir.