Coşkun Özdemir kimdir?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Bilgi verir misiniz?

Cevaplar ( 4 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    1929 Urfa doğumlu. Ilköğrenimini Urfa Ilkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Ankara Maarif Koleji’nde tamamladı. 1946 yılında mezun olarak aynı yıl Istanbul Tıp Fakültesi’ne girdi. 1952’de Tıp Doktoru ünvanı ile mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1954 yılında Haseki Hastanesi’nde nöropsikiyatri asistanlığına başladı. 1957 yılında uzman oldu.

    Aynı Hastanede başasistan ünvanı ile çalıştı. 1960 yılında Nöroloji dalında Doçentlik sınavına girdi ve başararak ‘Üniversite Doçenti’ ünvanını kazandı. 1962 yılında Haseki Hastanesi Nöroloji Kliniği Şefliği’ne atandı ve 1968 yılına kadar bu görevde çalıştı. 1963 yılında Kopenhag’da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından düzenlenen Rehabilitasyon Kursu’na katıldı. 1964 Mayıs’ında Ingiltere’de National Hospital For Nervous Diseases’te EMG öğrenmek amacıyla çalıştı. 1964 sonunda yurda döndü. 1968’de Istanbul Üniversitesi Nöroloji Kürsüsü’ne Doçent olarak seçildi ve emekli olduğu 1996 yılına kadar orada çalıştı. 1969-1971 yıllarında Boston’da Harvard Tıp Fakültesi’nde Research Fellow olarak bulundu ve ‘myasthenia gravis’ konusunda araştırmalar yaptı. 1972’de Türkiye’ye dönüşünde kas hastalıkları polikliğini kurdu. 1978 yılından sonra ‘Türkiye’ ünvanı da alan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin kuruluşuna öncülük etti. Tıp fakültesinde 1975 yılında başlayan bir nöromüsküler hastalıkları ünitesi kurma çabaları 1980’li yıllarda gerçekleşti ve bu ünite ‘Nöromüsküler Bilim Dalı’ ünvanını aldı. 1989 yılında anabilim dalı başkanlığına seçilen Dr. Özdemir, emekli olduğu 1996 yılına kadar bu görevde kaldı. Dr. Özdemir’in MG konusunda uluslararası litaretüre katkı niteliğinde yayınları var. Nöromüsküler hastalıklar bilim dalının kuruluşunu izleyerek arkadaşlarıyla birlikte nöromüsküler hastalıklar konusunda çok sayıda yayın yaptı. Yakın tarihte yayınlanan, çalışma ekibinden Dr. Feza Deymeer’in editörlüğünü yaptığı Nöromüsküler Hastalıklar kitabında, Dr. Deymeer ve Dr. Serdaroğlu ile birlikte ‘myasthenia gravis’ bölümünü yazdılar. Dr. Özdemir, çeşitli uluslararası dernek, akademi ve Royal Society of Medicine’nin üyesi bulunuyor. Geatona Conte Akademisi 2000 yılı Ödülü’nü aldı. Dr. Özdemir halen özellikle Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nde çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor ve bu gazetede yazıları yayınlanıyor. Dr. Özdemir iki çocuk ve iki torun sahibi.

    0
    2015-02-23T20:04:47+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    selamlar hocam ben Adıyaman besniliyim 11yaşında birkızımvar babadan kıza gecen birhastalıgımız var çocukta yürüme bosuklugu oluşuyor Gaziantep ünüvesirtesinde çektirmiş olduğum emeğe sonucunda sinir ileti calişmais sonucu aksonol dejenerasyonla seyreden agır sensoriotor polinoropati ile uyumlu bulgular mevcuttur yazıyor buhastalıgın tedavisi mümkünmüdür aynı hastalık bendedevar adıymandan saygılar

  2. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Değerli Hocam
    Akyaka’da değerli yazar Oktay Akbal’ın cenaze töreninde birlikte mezarlıkta birlikte idik, sizinle sohbet etme fırsatını yakaladım. Siz değerli bilim adamını tanımaktan büyük keyif aldım. 23.09.2015 günlü Muğla Devrimdeki köşe yazınızı okudum. Bu gazete de ben de yazıyorum.
    Saygılar sunuyorum
    Mehmet Bildirici

    0
    2016-05-21T15:41:52+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Hocam miyopati hatasiyim yurumede gucluk cekiyorum bel bolgesinde cukurluk var iyilesme kaslarimi onarma sansim varmi kök hucre uygulamasında uygulama asamasina ne zaman gelinilebilir sizce

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.