Ahmet Faruk Öztimur Kimdir?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Hiç bir yerde özgeçmişine ya da biyografisine rastlayamadım. Bilgi alabilir miyim?

Cevaplar ( 3 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Engelliliğin hak temelli kazanımı için savaşan ve demir yumruğunu her masaya vurduğunda istediğini koparan bir isimdi Ahmet Faruk Öztimur. Kimileri sevsede kimileri sevmesede bugün ülkemizde engellilik davasında gelinen noktada onun emeği ve onun katkısı o kadar çok büyük ki bu inkar edilemez. Birlikte mücadele verdiği gece gündüz omuz omuza çalıştığı çalışma arkadaşlarına (Alev Yorgancı, Fikret Gökçe) Allah’tan sabır diliyorum. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Bir çok anılar yaşadığım Öztimur'a sonsuz sevgilerimle.

    0
    2012-04-18T09:08:31+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Türkiye Sakatlar Derneği’nin bursu ile öğrenim gören Öztimur, çeşitli derneklerde yöneticilik ve başkanlık yapmasının ardından, 1994 yılında Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı’na seçildi. Çoğunuzun bildiği gibi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 1986 yılında 2908 sayılı Kanun’la kamu yararına kurulmuş, ülkemizdeki engelli vatandaşlarımıza hizmet eden en üst sivil toplum kuruluşudur. Görme Engelliler Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu, Ortopedik Özürlüler Federasyonu, Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri -Cerebral Palsy- Federasyonu, Zihinsel Özürlüler Federasyonu ve bu federasyonlara bağlı 700’ü aşkın dernek bu konfederasyonun üyesidir.

    Ahmet Faruk Öztimur, 1994 yılında devraldığı başkanlık bayrağını 13 yıl taşıdı. Kendisi de bedensel engelli olan Öztimur, 51 yıllık yaşamının büyük bölümünü engelli hakları konusunda verdiği mücadeleye adadı. Bu konudaki çalışmaları, 1999 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı’na getirilmesi ile daha büyük bir hız kazandı. İnanıyorum ki, biz engellilerin bugün sahip olduğu hakların kazanılmasında O’nun payı oldukça büyük.

    Engelliler için bir dergi de çıkaran Öztimur, “Yaşama Sevinci Spor Kulübü”nü kurarak Türkiye’de ilk kez engellileri spora teşvik etti. Kendisinin TRT’de yaptığı ‘Herşeye Rağmen’ isimli program yıllarca devam etti.

    2006’da Başbakanlık Müşavirliği görevinden emekli olarak ayrılan Ahmet Faruk Öztimur, Antalya’ya yerleşti. Söylenenlere göre, son yıllarda lösemi tedavisi görüyordu. Yine söylenenlere göre engelli camiasına biraz küskündü. Belki de haklıydı… Ömrünü adadığı engelliler acaba ne kadar tanıyorlardı onu? Onun kendileri için yaptıklarının ne kadarının farkındaydılar?

    Ahmet Faruk Öztimur, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak sürdürüyordu yaşamını. Ama kendi yaşamının güçlüğünü göz ardı etmiş, tüm engelliler için hak arayışına çıkmıştı. 16 Nisan’ı 17 Nisan’a bağlayan gece son buldu arayışı.

    0
    2012-04-24T20:41:44+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    ''Nefes alıyorsak yaşıyoruz demektir ama başkalarının acılarına duyarlı isek insanız demektir.''diye bir söz vardır. Sevgili Faruk abimiz başkalarının acılarına her zaman duyarlı ve tüm zorluklara rağmen mücadele ederdi. Nasıl oldu da yaşamdan vazgeçti hiç anlayamadım. İçim acıyor…

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.