Engellilik Engellenebilir mi?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Engellilik nasıl engellenir? Daha çocuklar doğmadan yapılması gerekenler nelerdir?

Cevap ( 1 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Türkiye’de, yaklaşık 8 buçuk milyon kişi engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Uzmanlara göre gebelik döneminde ve bebeklik çağında alıncak önlemlerle bu sorunun önüne geçilebilmek mümkün.
    Hamile bayanlarda gebelik öncesi ve gebelik döneminde yapılan taramalarla engelli artış oranının alt düzeyde tutulacağının belirtildiği açıklamada, hamile kadınların şekersiz ve dengesiz beslenmelerinin bebeklerde fiziksel ve zihinsel geriliğe yol açtığı vurgulandı.

    Bebeklerin doğumundan ve beslenmeye başlanmasından 24-72 saat sonra topuklarından bir damla kan alınarak, incelenmesiyle zeka geriliğine yol açan fenilketorüni hastalığının önüne geçilebileceği belirtildi.

    Türkiye’de her bin bebekten 3’ünün ileri derecede işitme kaybı ile doğduğu kaydedilerek, yenidoğan döneminde ucuz ve uygulanması kolay testlerle işitme engelinin önüne geçilebileceği vurgulandı.

    Hamilelerde D vitamini yetersizliğinin anne karnındaki bebeklerin beyin ve kemik gelişimini olumsuz etkilediği,, katarakt ve enfeksiyon risklerini de beraberinde getirdiği ifade edilerek, şu uyarılar sıralandı:
    Hamile kadınlar günde 10-15 dakika süreyle ve öğle saatleri dışında güneşe çıkmalı, gebelikleri süresince bolca süt ve süt ürünleri tüketmeli.
    D vitamin yetersizliğinin yol açtığı raşitizm hastalığnının önüne geçmek için çocukların yeteri kadar D vitamini alması sağlanmalı.
    Bebekler günde 10-15 dakika süreyle ve öğle saatleri dışında güneşe çıkarılmalı.
    Bebekler için ek gıdaya geçişte yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri tüketilmeli.
    Yeni doğan her bebek, 1 yaşına ulaşmadan aşı takvimine göre bağışıklanmalı.
    (Kaynak:ntvmsnbc)

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.