Engellilerin Maruz Kaldığı Ayrımcılık İstatistiği Var mı?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

İstatistik verilerini oranlı olarak yazabilir misiniz?

Cevap ( 1 )

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün (eski adı T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi) 2010 yılında yaptığı bir araştırmaya göre engellilerin %65’i tanımadıkları insanların alayına maruz kaldıklarını ifade etmektedirler. Bu istatistikî veri de göstermektedir ki; engelli ayrımcılığıyla mücadele etmek, acil bir zorunluluktur. Bu mücadele, temel insanlık görevimizdir.

    Ülkemizde engellilerin eşit yaşam koşullarının sağlanması amacıyla yapılan birçok yasal düzenlemeye, ekonomik sosyal iyileştirmeye rağmen, engelliler, hala ötekileştirilmeye, ayrımcılığa uğramaya devam etmektedir. Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin yapmış olduğu çalışmaya göre engellilerin %65’i tanımadıkları insanların alayına maruz kaldıklarını, %42,7’si ise kamu görevlilerinin kötü muamelesine maruz kaldıklarını ifade etmektedirler.

    Ayrımcı uygulamalara yaşamın çok farklı alanlarında rastlanabilmektedir. Nitekim engellilerin %46’sı, eğitim alanında %51’i sağlık alanında, %39’u adalete erişimde, %40 ve toplumsal yaşama katılım alanında içeren uygulamalarla karşı karşıya kaldığını beyan etmektedir.

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.