Hangi tip akü?

Raporla
Soru

Lütfen bu soru ile ilgili eklemek veya paylaşmak istediğiniz düşüncelerinizi kısaca yazın.

Raporla
İptal

Merhaba;
Tekerlekli sandalyemin aküleri çok eskidi. Kuru mu yoksa jel olan aküleri mi önerirsiniz?

Cevaplar ( 3 )

    0
    2012-01-23T21:47:15+02:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    Bu soruya cevap ararken aşağıdaki cevaba ulaştım.

    Özellikle teknik servis yetkililerinin verdiği bilgilere göre akülü tekerlekli sandalyeler teknolojik yapıları ve üretim amaçları incelendiğinde kesinlikle jel akü kullanılması tavsiye ediliyor.

    Kuru yada sulu aküler farklı amaçlardaki işlemler için retilmiştir, size çözüm sağlamayacaktır. Kuru aküler de işinizi biraz da olsun görebilir ancak ucuz olsun diye alırsanız verdiğiniz paraya yazık olur. Ömürleri yanlış kullanım sonrası çabuk yıpranır. Kuru aküleri tamamen bitirmeden şarz etmeniz gerekir, suludan baksetmeyeceğim. Onu direk pas geçin jel akü ve deeb cycle aküler tam aradığınız ürün buna karar verdikten sonra markalar arasında seçim yaplmak kalıyor geriye…

  1. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    AKÜLÜ SANDALYE AKÜSÜ KULLANIM KLAVUZU
    1-Akünüzün tam dolduğuna emin olunuz. Tam dolmayan aküler düşük performans verecek ve şarj işlemine doymayan tabakanın işlevini yitirmesine sebep olacaktır

    2-Aküler amper değerinin % 10 u geçmeyecek şekilde şarj edilmeli

    80 amper akü maksimum 8 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

    50 amper akü maksimum 5 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

    40 amper akü maksimum 4 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

    33-35 -38 amper akü maksimum 3,3 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

    26-28 amper akü maksimum 2.6 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

    3-Eğer ürün doğru şarj sürelerinde ( yani 10-12 saat arasında ) şarj edilmemiş olup aküler yüksek değerler ile şarj edilirse (ara ara şarj edip çıkarmak 1 saat 2 saat şoklama tarzında ) akü plakaları üzerinde olumsuz bir etki bırakacaktır. Bu da akünüzün ömrünü kısaltacaktır. Aynı işlemin tersi olan düşük şarj yapıldığında ise akü tamamen dolmayacağı için kullanım süresinde kısalmalar meydana gelecektir.

    4-Akülerin şarj işlemi bittikten sonra 30 35 dakika civarında bir süre ile dinlendirilmeli ve cihaz hemen kullanılmamalıdır. Aküler şarj işlemi esnasında maruz kaldığı şarj yükü nedeniyle plakaların şarj sırasında ısınmasından dolayı, akü iç sıcaklığının normal seviyelere inmesini beklemek amaçlı yapılan bir uygulama olup bu işlem aküler üzerinde sınırlı olumlu etki bırakacaktır. ( yani % 1- % 2 gibi )

    5-Aküler kesinlikle şoklama işlemiyle, hızlı şarj ya da orijinal olmayan (farklı amperdeki cihazları) şarj aletleri ile şarj edilmemelidir. Eğer şarj işlemi doğru yapılmazsa aküye zarar verir ve ömrünü azaltır.

    6-Aküleri şarj ettiğimiz ortam sıcaklığı da önemlidir. Şarj esnasında dikkate alınması gereken ortam sıcaklık koşullarının 23C – 27C arasında olmasını sağlayabilmek önemli bir unsurdur. Bu sıcaklıkların altında veya üstünde akü normal koşullardan uzaklaşacağı için ömrü üzerinde olumsuz bir etki oluşacaktır.

    Buna baktınız mı? TSE Belgeli Aktaran Engelli Merdiven Çıkma-İnme Cihazı
    7-Aküler kullanılmayacağı durumlarda mutlaka dolu bırakılmalı. Sık kullanımlarda ise hafta da bir sefer mutlaka tam boşaltılarak tekrar doldurulmalıdır ( 10-12 saat ) bu işlem akünün plakalarının daha az kullanılan katmanlarını tekrar canlandıracaktır akünün de ömrünün uzamasına sebep olacaktır

    8-Kısa süre içinde kullanılmayacak cihazlardaki akülerin kutup başları sökülmeli ve şarjının dolu halde bırakılması gerekmektedir. Aksi durumda cihazın çekeceği küçük akımlar aküleri derin deşarja (10.5V altında değerler)sürükleyeceği için tekrar şarj işlemine yanıt vermeyebilir.

    9-Akü kutuları ve akülerin su ile temas etmesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bu durum akünün kimyasal yapısını bozar ve kısa sürede ömrünü tamamlamasına neden olur.

    10-Farklı cihazların aküleri kesinlikle birbiriyle eşleştirilmemelidir. Bu durum iç direnç farklılıklarından dolayı akü ömrünü hızlı bir şekilde kısaltacak ve zamanla bitirecektir.

    11-Cihazın kendi orijinal versiyonu harici kullanılan ışıklandırma, ses sistemi, telefon şarj ünitesi gibi sonradan takılan ve cihaza monte edilen her ekipman aküden ekstra güç çekeceği için akünün daha erken bitmesine sebep olur. Cihazın orijinal aksamında kesinlikle değişiklikler yapılmamalıdır, yapılması durumunda orijinal halinin dışına çıkılmasından dolayı cihaz garanti kapsamının dışında sayılır

    12-Aküler döngüsel olarak %80 deşarj seviyesine göre 550 cycle (şarj döngüsü) ömrüne sahiptir. Bu ömür cihazın her şarj edildiği hatta günde 2 kere şarj edildiği zamanlarda göz önünde bulundurulursa 6-9 ay gibi bir süreye denk gelmekte olup garanti hususları bu şartlara göre belirlenmiştir

    CARMEN MEDİKAL PAZARLAMA
    http://www.akulusandalye.com.tr

  2. Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal

    LİTYUM İYON PİL NEDİR? ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

    Lityum iyon (Li-ion), bir çeşit yeniden doldurulabilir pildir. Cep telefonundan dizüstü bilgisayara kadar elektronik ürünlerde kullanılan lityum iyon piller, ağırlıklarına ve büyüklüklerine oranla sağladıkları yüksek güç nedeniyle kabul görüyor ve yaygınlaşıyor.

    Lityum piller diğer kimyasallarla hazırlanan pillere oranla çok daha hafiftir. Bunun sebebi lityum iyon pillerin doldurulabilme yoğunluklarının en üst seviyede olmasıdır.

    Lityum İyon Pil
    Lityum iyon piller için hafıza etkisi sorunu yoktur. Dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz. Bu pillerin kullanılmadıkları zamanlardaki enerjilerini kaybetmeleri de uzun sürer.

    Bu pillerin enbelirgin kusuru, kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Depoda tutulup kullanılmasalar da bu pillerin ömürleri geçen süre ile azalır.

    Yüzde 100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin yüzde 20 sini kaybeder.

    Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 derecede yüzde 6, 25 derecede yüzde 20 ve 40 derecede yüzde 35 yıllık kayıpla karşılaşılabilir.

    Lityum Piller
    Lityum iyon pil yüzde 40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler yüzde 40 dolu pilde 0 derecede yüzde 2’ye, 25°C derecede yüzde 4’e, 40°C derecede ise yüzde 15’e düşer.

    Eğer pil tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür. Tamamen boş tutma, pilin kapasitesinde yüzde 75 ila yüzde 80’lik bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

    Lityum piller de hafıza etkisi görülmese de bu piller, nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında tehlikeli olabilirler. Yüksek ısıya ya da doğrudan güneş ışığına maruz bırakılırlarsa tutuşma ya da patlama görülebilir. Özellikle sıcak havada otomobilde bırakılmalı risk taşır. Tutuşma ya da patlama riski, lityum iyon pilin kısa devre olması durumunda da ortaya çıkar.

    Lityum Nedir? Nerelerde Kullanılır?

    Li-ion bataryanın özellikleri
    Öncelikle lityum iyon piller, taşınabilir cihazların kullanım ömrünü uzatan pil çeşidi olarak bilinir. Lityum iyon piller, geleneksel pillere nazaran daha uzun ömürlü, daha yüksek güç yoğunluğuna sahip, bir seviyeye kadar daha hızlı şarj olan ve daha hafif bataryalardır.

    Li-ion pillerde klişe hale gelen şarj etmek için pilin tamamen boşalması durumuna gerek yoktur. İstenildiği zaman şarj edilebilir, istenildiği seviyede şarjdan çekilebilir.

    Li-ion bataryalar, kapasitelerini her yıl yüzde 20 ila yüzde 30 arasında kaybederler. Ortalama ömürleri 5 yıldır.

    Direkt güneş ışınlarından ve direkt ısıdan korunması gereken bu piller, halihazırda kullanılan en yaygın ve verimli olan pil/batarya türüdür.

    Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla ve ortağı Panasonic de ortak bir projeyle dünyanın en büyük lityum iyon bataryası Gigafactory’yi üretmişti.

    Bu bağlamda lidyum pilli akülü sandalyeler biraz pahalı olsada, kullanım kolaylığı, hafifliği ve kolay şarz-deşarz özelliğinden dolayı öncelikli olmalıdır.

    Lidyum pilli akülü sandalyele‘ ri mağazamızda inceleyebilir ve 7 taksit olarak

    satın alabilirsiniz.

    http://www.carmengrup.com

Bir Cevap Yazın


Yanıt vererek Hizmet Politikası kabul etmiş olursunuz.